2013. február 17., vasárnap

Kreativ csináld magad ötletek

Szeretek barkácsolni, s néha rám jön az alkotási láz. Olyankor himzek, varrok, vágok, ragasztok. Jó látni a kezem közül kikerülő művet, érezni, hogy valamit csináltam, fizikailag, aminek eredménye van.

A következő ötleteket egy kreativ oldalról loptam. Nem kell hozzá nagy tehetség és kézügyesség, bárki képes ezekre az alkotásokra. 

Az első egyszerű dugóhúzókból készült akasztó. A készen kapható fanyeles dugóhúzót szépen becsavarjuk a falba, mint egy csavart (gipszkarton falak előnyben). Aztán csak ráakasztjuk a ruhát, törülközőt, táskát, s kész.


A második egy hiányzó támlájú székből készült. Bármilyen széket használhatunk, a hiányzó támlát madzaggal, szalaggal helyettesitsük, s erre akasszuk a képeslapokat, dekor-holmikat, ékszereket. 


Ki találja ki, miből készült a képen látható táska? Kicsit elhasznált bőrövet vágtak szét a fogójához! A táska teste lehet lenvászon vagy bármilyen erős anyag. A méret lehet A4-es, vagy akár nagyobb is. S kész az egyedi táskánk, bevásárlószatyrunk!


S vajon miből készült az utolsó ötlet, a tolltartó? Üres konzervdobozokból! A különböző méretű fémdobozokat szinben harmonizáló papirral vonták be, erre kerültek a csipkeszalagok, gombok, s kész is a romantikus-vintage kollekciónk.


Jó barkácsolást!

Az ötleteket az Otthon Kommandó blogjából vettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése